Nyheter

2020-08-14

Påbörjad flytt av varor lagerförda i Sollebrunn

Vi har nu påbörjat flytten av varor till vårt nya centrallager i Jung. Först ut av våra varumärken är Starta, som fram till nu lagerförts i Sollebrunn. P.g.a. flytten kommer vi att få leveransstörningar av dessa produkter under vecka 35-36.

Vi ber om förståelse ifrån dig som kund, samtidigt som vi ser mycket positivt på framtiden med ett centrallager för Hagmans Nordics hela produktportfölj. Information om flytt av varor lagerförda i Landskrona och i Fritsla kommer längre fram.

2020-06-29

Uppdaterad information COVID-19

Bästa kund!

Sommaren har anlänt till Sverige och med stormsteg närmar vi oss semestertider, vi hoppas på fint väder i hela landet. Glädjande för oss på Hagmans Nordic är den ökade efterfrågan av vårt sortiment på marknaden, förhoppningsvis går även Er affär bra i dessa tider. Våra ordinarie öppettider gäller under hela sommaren.

Våren har, som vi alla vet, påverkats av COVID-19, nedan följer uppdaterad information om det aktuella läget hos Hagmans Nordic.

Inköp, produktion och leveranser

Vi påverkas av de långvariga regulatoriska åtstramningarna som drabbat Sverige, Europa och resten av världen. Ett Europa som under en längre period stängd ned sin produktion börjar vakna till liv igen och den nu ökade efterfrågan i kombination med den under våren minskade produktionen påverkar våra inköp av råvaror och emballage. Minskad tillgång av råvaror och emballage tillsammans med den ökade efterfrågan av våra produkter kan således påverka vår produktion samt våra leveranser till Er som kund. Vi kommer att göra vårt yttersta för att Ni ska drabbas så lite som möjligt.

Situationen kan förändras från en dag till en annan, håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

Fortsatt god framförhållning

Som alltid går våra tankar till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vår prioritering ligger nu i att vara goda medmänniskor och bästa möjliga leverantör. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Vi önskar er en skön sommar. Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD

2020-05-25

Uppdaterad information COVID-19

Bästa kund!

Med anledning av de omständigheter som råder till följd av COVID-19 önskar vi informera om det aktuella läget hos Hagmans Nordic.

Vi följer strikt Folkhälsomyndighetens rekommendationer på samtliga orter vi är verksamma på. Vi träffar mer än gärna våra leverantörer och kunder men vi undviker fysiska möten. Vi är som vanligt tillgängliga för telefon- eller digitala möten.

Inköp av råvaror och leveranser

Vi påverkas något av de långvariga regulatoriska åtstramningarna som drabbat både Sverige, Europa och resten av världen. Några av våra Europeiska råvaruleverantörer, som under en tid gått på halvfart eller varit nedstängda, står nu inför vissa leveranssvårigheter. Detta kan komma att påverka vår produktion samt våra leveranser till Er som kund. Vi för dagligen en tät dialog med våra leverantörer och vi arbetar proaktivt för att skapa en hög långsiktig leveransförmåga, bl. a genom att köpa in råvaror i större mängder.

Situationen kan förändras från en dag till en annan, håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

God framförhållning

Som alltid går våra tankar till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vår prioritering ligger nu i att vara goda medmänniskor och bästa möjliga leverantör. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD

2020-04-01

Utegrund 2-in-1

Colorex Utegrund 2-in-1 finns nu på lager. Fasadgrundfärgen är för ny- och ommålning av trä utomhus. Fungerar som grundskikt i Colorex målningssystem: används som grundfärg innan målning med Colorex Titan, Storm eller Solid.

Utegrund 2-in-1 kan ersätta det traditionella 2-stegs grundningssystemet Grundolja Aqua och Utegrund Aqua

Gå till produkten


2020-03-25

Ny information COVID-19

Bästa kund!

Med anledning av den fortsatt ökande smittspridningen av COVID-19, både i Sverige och i världen, samt de regulatoriska åtstramningarna som uppstår till följd av detta, önskar vi informera om läget hos Hagmans Nordic.

Priser, kundservice, produktion och leveranser

Den ökade efterfrågan, i kombination med låg tillgång, av etanol (ingår i handdesinfektion) har medfört ett kraftigt ökat inköpspris av råvaran. Detta påverkar våra tillverkningskostnader av artiklarna Rödsprit, Spisbränsle och Spolarvätska. Från och med idag tvingas vi frångå priserna i våra aktuella prislistor och applicera dagspriser på dessa artiklar. Be om aktuell prisuppgift vid orderläggning.

I övrigt är kundservice, produktion och leveranser idag inte, eller mycket lite, påverkade av rådande situation.

Situationen kan förändras från en dag till en annan, håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

God framförhållning

Våra tankar går till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vår prioritering ligger nu i att vara goda medmänniskor och bästa möjliga leverantör. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar, Patrik Andersson, VD

2020-03-20

Uppdaterad information ang COVID-19

Bästa kund!

Med anledning av den fortsatt ökande smittspridningen av COVID-19, både i Sverige och i världen, samt de regulatoriska åtstramningarna som uppstår till följd av detta, önskar vi informera om läget hos Hagmans Nordic.

Kundservice, produktion och leveranser

Kundservice, produktion och leveranser är idag inte, eller mycket lite, påverkade av rådande situation. Emellertid märker vi av situationen i form av minskad bemanning i samtliga led. I dagsläget löser vi detta genom att vara flexibla och stötta utsatta delar av verksamheten med hjälp av bemanning ifrån andra.

När det gäller råvaror och inköp av dessa ser vi att det råder vissa svårigheter på marknaden. Som exempel kan vi nämna etanol, som det är stor efterfrågan på idag. Vi använder etanol vid tillverkning av ex. rödsprit.

Ovan är en situation som kan förändras från en dag till en annan. Håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

God framförhållning

Våra tankar går till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vårt huvudsakliga fokus ligger på att ge er, våra kunder, bästa möjliga service. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD


2020-03-17

Information ang. COVID-19

Bästa kund!

Hagmans Nordic bevakar aktivt utvecklingen av smittspridningen av COVID-19, i Sverige och i världen, för att på ett proaktivt sätt anpassa vårt förhållningssätt efter rådande situation. Vi följer strikt Folkhälsomyndighetens rekommendationer på samtliga orter vi är verksamma på. Utöver detta styr vi om möjligt om fysiska möten med leverantörer och kunder till digitala möten.

Kundservice, produktion och leveranser

I nuläget är varken kundservice, produktion eller leveranser påverkade av situationen. Detta är en situation som kan förändras från en dag till en annan. Håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

Vi står idag alla inför en stor utmaning och vi ber er, om möjligt, att ha extra god framförhållning och förståelse. Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD


2019-08-20 COLOREX STALLFÄRG

Stallfärg är en vattenburen, helmatt färg för inomhusmålning på puts, betong och trä i djurstallar, kallager och industrilokaler. Fungerar även utmärkt på fin- och grovsågat virke.

– Helmatt
– Skyddar mot mögel och alger

Gå till produkten

2019-08-05 RÄTT FÄRG PÅ FASADEN

Det finns en del att tänka på när det börjar närma sig för att ta itu med underhåll och målning av en träfasad. I senaste Bobättre, nr 2, 2019 kan du läsa mer.

2017-12-01 TITAN- NORDIC STRENGTH

Titan är vår nya, lättstrukna fasadfärg med minimal vattenupptagning och högsta smutsavvisning. Läs mer om Titan och dess suveräna egenskaper här.

Just nu erbjuder vi våra återförsäljare kampanjpriser på Titan. Kontakta din säljare för mer information och orderläggning.

2016-12-12 COLOREX SWEDEN HAR GENOM FUSION BLIVIT HAGMANS NORDIC AB

Den 12 december 2016 har Colorex Sweden AB genom fusion blivit en del av Hagmans Nordic AB. Varumärket Colorex blir härmed en del av Hagmans Nordic och fortsätter sin tillväxt på sin marknad.

2016-03-31 COLOREX SWEDEN PÅ NORDBYGG 5-8 APRIL

Den 5-8 april 2016 träffar du Colorex Sweden på NORDBYGG, norra europas största byggmässa. Vi ger dig alla möjligheter att sälja färg- och trävårdsprodukter, oavsett om du önskar färg i ditt eget varumärke eller ett av våra butiksklara varumärken.

Är du återförsäljare och intresserad av att träffa oss på mässan? Läs mer
här.

2016-01-19 LIMHAMNSHUS INDUSTRI AB FÖRVÄRVAR HAGMANS KEMI AB

Den 18 januari 2016 blev Limhamnshus Industri AB ny ägare till Hagmans Kemi AB. Förvärvet innebär att koncernen nu kompletterar sin verksamhet med ytterligare affärsområden, marknader och varumärken för färg och ytbehandlingar.

Läs pressmeddelandet

Untitled-1

2015-12-03 LEVERANS INNAN JUL OCH JULSTÄNGT UNDER JULHELGEN

För att få leverans inom Sverige innan jul ber vi er lägga order senast den 17 december för Colorex lagervaror. Är det en ordervara gäller den 10 december.

Order och lager håller julstängt mellan den 23 december och 7 januari. Vid brådskande ärende utanför ordinarie öppettid, vänligen kontakta Ulf Larsson på 0705-51 91 69.

Vi vill påminna om att alla order ska gå till order@colorex.se. På så sätt får du som kund snabbast möjliga service och leverans. Änvänd gärna vårt digitala orderformulär som finns under För återförsäljare. Välkommen med din order!

Merry Christmas
 

2015-10-14 COLOREX 60 ÅR

I år fyller Colorex 60 år och det ska vi givetvis fira! Håll utkik i din butik efter vår nya design, våra fantastiska premiumprodukter och annat smått och gott. Colorex har lång tradition av färgtillverkning och besitter en stor kunskap kring produktion av färg för nordiska förhållanden.

Prova vårt sortiment -Svenskt färghantverk sedan 1955!

 Colorex 60 years News
 
 

2015-09-01 COLOREX PREMIUM SELECTION

Nu lanserar vi Colorex Premium Selection som är en exklusiv kollektion färg av absolut högsta kvalitet. Kollektionen erbjuder dels Älva, en helmatt väggfärg med extrem repfasthet och täckförmåga för ett perfekt resultat, och så Klenod, vår egen lackfärgsjuvel av polyuretan/akrylat för en elegant och extremt slitstark yta.

Bläddra runt i broschyrerna till våra premiumprodukter Klenod Lackfärg och Älva Väggfärg.

 Elven Klenod News
 
 

2015-06-15 NY DESIGN

Nu rullar vår nya förpackningsdesign ut i butikerna runtom i landet. Colorex Complete Experience bygger på Home Selection för interiör målning och Nordic Confidence för exteriör målning och trävård. För proffsen har vi Pro Formula Selection med produkter särskilt anpassade för yrkesmålare. Vi har segmenterat med vita burkar för inomhussortimentet och svarta för utomhussortimentet och givetvis är samtliga etiketter, produktdatablad och säkerhetsdatablad uppdaterade med branschens nya regler och rekommendationer. Håll utkik i din butik!
Här hittar du en digital broschyr över sortimentet, inklusive de tidigare produktnamnen.