Nyheter Colorex

Här kan du läsa om produktnyheter med mera

2022-11-28

Colorex presenterar en ny, helt briljant lackfärg.

Colorex Briljant är en fyllig, rinnfri och lättmålad vattenburen lackfärg som gör det enkelt att få exakt den lyster och nyans som konsumenten önskar. Colorex Briljant, som kommer Svanenmärkt, är det perfekta valet för ny- eller ommålning alla träytor inomhus.

Colorex Briljant är baserad på en helt ny och unik kombination av polyuretanalkyd och en speciell akrylat. Det ger färgen kraftig vidhäftning och en hård men ändå flexibel yta utan risk för gulning. Briljant har unika egenskaper för lättare applicering utan rinn och med fantastiskt god utflytning, det är en oerhört lättmålad färg som ger ett perfekt resultat. Briljant har hög täckförmåga och fyllkraft, utvecklad för snickerier, dörrar, köksluckor, lister, möbler och annat grundmålat trä. Briljant är även framtagen för att kunna användas vid sprutmålning.

”Nyheten Colorex Briljant kommer i fyra varianter: matt, halvmatt, halvblank och blank, därför är det lätt att få exakt rätt yta och lyster. Precis som övriga produkter i varumärket Colorex gör Briljant det roligt och lätt att måla samtidigt som användaren får hög kvalitet och bra pris i samma burk” berättar Dan Hansson, produktchef på Hagmans Nordic. ”Colorex Briljant är helt enkelt ett smartare val av lackfärg och en produkt som gör Colorex till ett ännu starkare varumärke i färgfackhandeln” fortsätter Dan.


2021-10-17

Äntligen en luktfri proffsfärg för tak och väggar!

Colorex lanserar Vagans Pro+ 4 och Vagans Pro+ 7, proffsanpassad vattenburen akrylatfärg med minimal lukt och extremt låga emissioner – en avgörande fördel för den som arbetar med måleri under många timmar. Vagans Pro+, som kommer märkt både med Svanen och Ecolabel, är främst avsedd för invändig målning av tak och väggar i torra rum. Den är en utmärkt representant för varumärket Colorex – ett smart färgval som ger både hög kvalitet och bra pris i samma burk.

Colorex Vagans Pro+ har hög täckförmåga och vithet. Den har mjuk ytstruktur och finns i två olika glanser: 4 samt 7. Den fungerar på de flesta underlag, som betong, puts, gips- och fiberplattor, tapet, glasfiberväv/filt, latexfog och tidigare målade ytor. Den kan även användas som grundfärg på starkt sugande underlag.

Fantastiska appliceringsegenskaper gör Pro+ lätt att påföra både vid rollning och sprutmålning och en ger en jämn yta med minimalt stänk.

Colorex Vagans Pro+ är ett utmärkt val till både grund- och färdigmålning av tak och väggar. Den ger en tvättbar, tålig och helmatt yta och kan med lätthet användas till fläckförbättring. ”Vi har haft proffsmålarnas arbetsmiljö för ögonen när vi utvecklat Colorex Vagans Pro+. Förutom att erbjuda en luktfri färg med låga emissioner är den lättarbetad på alla underlag i både hem och offentliga miljöer,” berättar Dan Hansson, produktchef på Hagmans Nordic


2020-08-14

Påbörjad flytt av varor lagerförda i Sollebrunn

Vi har nu påbörjat flytten av varor till vårt nya centrallager i Jung. Först ut av våra varumärken är Starta, som fram till nu lagerförts i Sollebrunn. P.g.a. flytten kommer vi att få leveransstörningar av dessa produkter under vecka 35-36.

Vi ber om förståelse ifrån dig som kund, samtidigt som vi ser mycket positivt på framtiden med ett centrallager för Hagmans Nordics hela produktportfölj. Information om flytt av varor lagerförda i Landskrona och i Fritsla kommer längre fram.


2020-06-29

Uppdaterad information COVID-19

Bästa kund!

Sommaren har anlänt till Sverige och med stormsteg närmar vi oss semestertider, vi hoppas på fint väder i hela landet. Glädjande för oss på Hagmans Nordic är den ökade efterfrågan av vårt sortiment på marknaden, förhoppningsvis går även Er affär bra i dessa tider. Våra ordinarie öppettider gäller under hela sommaren.

Våren har, som vi alla vet, påverkats av COVID-19, nedan följer uppdaterad information om det aktuella läget hos Hagmans Nordic.

Inköp, produktion och leveranser

Vi påverkas av de långvariga regulatoriska åtstramningarna som drabbat Sverige, Europa och resten av världen. Ett Europa som under en längre period stängd ned sin produktion börjar vakna till liv igen och den nu ökade efterfrågan i kombination med den under våren minskade produktionen påverkar våra inköp av råvaror och emballage. Minskad tillgång av råvaror och emballage tillsammans med den ökade efterfrågan av våra produkter kan således påverka vår produktion samt våra leveranser till Er som kund. Vi kommer att göra vårt yttersta för att Ni ska drabbas så lite som möjligt.

Situationen kan förändras från en dag till en annan, håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

Fortsatt god framförhållning

Som alltid går våra tankar till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vår prioritering ligger nu i att vara goda medmänniskor och bästa möjliga leverantör. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Vi önskar er en skön sommar. Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD


2020-05-25

Uppdaterad information COVID-19

Bästa kund!

Med anledning av de omständigheter som råder till följd av COVID-19 önskar vi informera om det aktuella läget hos Hagmans Nordic.

Vi följer strikt Folkhälsomyndighetens rekommendationer på samtliga orter vi är verksamma på. Vi träffar mer än gärna våra leverantörer och kunder men vi undviker fysiska möten. Vi är som vanligt tillgängliga för telefon- eller digitala möten.

Inköp av råvaror och leveranser

Vi påverkas något av de långvariga regulatoriska åtstramningarna som drabbat både Sverige, Europa och resten av världen. Några av våra Europeiska råvaruleverantörer, som under en tid gått på halvfart eller varit nedstängda, står nu inför vissa leveranssvårigheter. Detta kan komma att påverka vår produktion samt våra leveranser till Er som kund. Vi för dagligen en tät dialog med våra leverantörer och vi arbetar proaktivt för att skapa en hög långsiktig leveransförmåga, bl. a genom att köpa in råvaror i större mängder.

Situationen kan förändras från en dag till en annan, håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

God framförhållning

Som alltid går våra tankar till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vår prioritering ligger nu i att vara goda medmänniskor och bästa möjliga leverantör. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD


2020-04-01

Utegrund 2-in-1

Colorex Utegrund 2-in-1 finns nu på lager. Fasadgrundfärgen är för ny- och ommålning av trä utomhus. Fungerar som grundskikt i Colorex målningssystem: används som grundfärg innan målning med Colorex Titan, Storm eller Solid.

Utegrund 2-in-1 kan ersätta det traditionella 2-stegs grundningssystemet Grundolja Aqua och Utegrund Aqua

Gå till produkten


2020-03-25

Ny information COVID-19

Bästa kund!

Med anledning av den fortsatt ökande smittspridningen av COVID-19, både i Sverige och i världen, samt de regulatoriska åtstramningarna som uppstår till följd av detta, önskar vi informera om läget hos Hagmans Nordic.

Priser, kundservice, produktion och leveranser

Den ökade efterfrågan, i kombination med låg tillgång, av etanol (ingår i handdesinfektion) har medfört ett kraftigt ökat inköpspris av råvaran. Detta påverkar våra tillverkningskostnader av artiklarna Rödsprit, Spisbränsle och Spolarvätska. Från och med idag tvingas vi frångå priserna i våra aktuella prislistor och applicera dagspriser på dessa artiklar. Be om aktuell prisuppgift vid orderläggning.

I övrigt är kundservice, produktion och leveranser idag inte, eller mycket lite, påverkade av rådande situation.

Situationen kan förändras från en dag till en annan, håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

God framförhållning

Våra tankar går till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vår prioritering ligger nu i att vara goda medmänniskor och bästa möjliga leverantör. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar, Patrik Andersson, VD


2020-03-20

Uppdaterad information ang COVID-19

Bästa kund!

Med anledning av den fortsatt ökande smittspridningen av COVID-19, både i Sverige och i världen, samt de regulatoriska åtstramningarna som uppstår till följd av detta, önskar vi informera om läget hos Hagmans Nordic.

Kundservice, produktion och leveranser

Kundservice, produktion och leveranser är idag inte, eller mycket lite, påverkade av rådande situation. Emellertid märker vi av situationen i form av minskad bemanning i samtliga led. I dagsläget löser vi detta genom att vara flexibla och stötta utsatta delar av verksamheten med hjälp av bemanning ifrån andra.

När det gäller råvaror och inköp av dessa ser vi att det råder vissa svårigheter på marknaden. Som exempel kan vi nämna etanol, som det är stor efterfrågan på idag. Vi använder etanol vid tillverkning av ex. rödsprit.

Ovan är en situation som kan förändras från en dag till en annan. Håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

God framförhållning

Våra tankar går till alla dem som, på ett eller annat sätt, berörs av rådande situation. Vårt huvudsakliga fokus ligger på att ge er, våra kunder, bästa möjliga service. Återigen vill vi poängtera att det nu är extra viktigt att ha god framförhållning samt en förståelse för att våra förutsättningar att leverera som tidigare kan förändras ifrån en dag till en annan.  

Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD


2020-03-17

Information ang. COVID-19

Bästa kund!

Hagmans Nordic bevakar aktivt utvecklingen av smittspridningen av COVID-19, i Sverige och i världen, för att på ett proaktivt sätt anpassa vårt förhållningssätt efter rådande situation. Vi följer strikt Folkhälsomyndighetens rekommendationer på samtliga orter vi är verksamma på. Utöver detta styr vi om möjligt om fysiska möten med leverantörer och kunder till digitala möten.

Kundservice, produktion och leveranser

I nuläget är varken kundservice, produktion eller leveranser påverkade av situationen. Detta är en situation som kan förändras från en dag till en annan. Håll utkik efter uppdaterad information på hagmansnordic.com. Välkommen att höra av er om ni har frågor kring ovan.

Vi står idag alla inför en stor utmaning och vi ber er, om möjligt, att ha extra god framförhållning och förståelse. Ta hand om er och varandra.

Vänliga hälsningar,

Patrik Andersson, VD


2019-08-20 COLOREX STALLFÄRG

Stallfärg är en vattenburen, helmatt färg för inomhusmålning på puts, betong och trä i djurstallar, kallager och industrilokaler. Fungerar även utmärkt på fin- och grovsågat virke.

– Helmatt
– Skyddar mot mögel och alger

Gå till produkten