Ambassadörer

Här testar våra ambassadörer våra produkter

Bild från Instagram: @englandsgarden

Englandsgården

Bara någon kilometer från Åretorg har paret Henrik Windstedt och Tove Liliequist samt deras söner skapat Englandsgården. Sedan tidigare har familjen haft sin alldeles egna skidbacke här men nu har gården kompletterats med ett nytt hus där det gamla gårdshuset tidigare stod.  

Henrik Windstedt och Tove Liliequist.

Huset är byggt i modern ladustil och har med sina panoramafönster i söderläge makalös utsikt över såväl Åresjön som Renfjället, i öster syns större delen av Åres skidsystem och den ikoniska kabinbanan. Det är vykortsvackert i alla riktningar. Huset, klätt i bränd lärk är också det en mycket vacker skapelse. Här har inget lämnats åt slumpen och hela tiden har miljön stått i fokus. Mycket av trät interiört är uppvuxet i de norrländska skogarna och såväl plåttak som fönster är svensktillverkade. Gårdens skidlift och snökanoner drivs av solenergi.  

När familjen skulle välja färg att måla med invändigt skulle den vara helmatt, den skulle vara tålig men framförallt skulle den vara miljömärkt. Valet föll på svensktillverkade Colorex Älva som klarar kraven med råge. Då man dessutom väljer att måla samma kulör på både väggar och tak passar det ju alldeles utomordentligt att Älva dessutom är reflexfri och inte lämnar efter sig några spår efter rollern.

Inspiration till kulörval har till stor del hittats bland stenar, mossor och lavar på fjället. Det resulterade i en häftig kombination bland mer jordnära kulörer i grått och grönt i de stora utrymmena och en djupare terracottarosa som pryder husets entré. Det mesta på Englandsgården går ton i ton och har gjorts med knivskarp perfektion. Golvlister, dörrkarmar och fönsterbräden går i samma kulörer som i respektive rum och har målats med den mattare snickerifärgen Briljant från Colorex.

Vi är supernöjda med resultatet. Väggarna och taken upplevs helmatta och färgen har en fin lyster, och ändå går de att torka av utan problem, säger Tove. 

Alla snickerier har vi valt att måla själva. I början kändes det som om vi tagit oss vatten över huvudet men det har gått över förväntan. Färgen är smidig att använda och ger ett jämnt resultat, berättar Henrik,

Inte ens gångjärn och ventilationsdon har lämnats orörda, här valde man lackfärgen Colorex Effekt i sprayform som brutits i samma kulör som väggfärgen.

Det kanske kan tyckas överdrivet, skrattar Tove. Men det har varit som en dröm att kunna spraya don och elskåpsluckor mm, detaljer som ofta är ganska fula smälter nu in och försvinner nästan.

  • Fritsla Hockeyklubb
    Det har gått 17 år sedan Fritsla Hockeyklubb grundades. Initiativtagarna var fem 16-åriga killar, med ett brinnande hockeyintresse och en vision. De ville skapa en förening och en … Läs mer
  • @Gardenbyhillan
    I Marks kommun närmare bestämt Öresten/Skene bor vår Colorex-ambassadör Hillevi i ett gult stort gårdhus på Öresten Gård. Gården är från 1906 och Hillevis familj har drivit gården sedan 50-talet. På gården bor Hillevi tillsammans med sin familj, man och två barn och katten Elsa sedan juni i år.
  • Englandsgården
    Bara någon kilometer från Åre torg har paret Henrik Windstedt och Tove Liliequist samt deras söner skapat Englandsgården. Sedan tidigare har familjen haft sin alldeles egna skidbacke här men nu har gården kompletterats med ett hus.